Procesiune impresionantă în București, în memoria Papei Ioan Paul al II-lea. Catolicii au purtat relicva Suveranului Pontif pe străzile din centrul Capitalei

Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost purtată pe străzi. Din cortegiu au facut parte preoţi, episcopi, Nunţiul Apostolic și peste 1.500 de credincioşi. Cele câteva picături din sângele celui pe care mulţi îl consideră cel mai popular Suveran Pontif din toate timpurile, au fost dăruite României în urmă cu 7 ani.

21 Octombrie 2018, 19:30 Știrile TVR |
În memoria Papei Ioan Paul al II-lea
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Procesiunea a început cu o rugăciune la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, inaugurat în 2011, în cinstea vizitei pe care Suveranul Pontif a făcut-o la București.

Procesiunea pe străzile Capitalei a fost condusă de Nunțiul Apostolic în România, reprezentant al Vaticanului. Doi tineri au purtat icoana, iar un preot, relicva reprezentată de câteva picături de sânge ale Sfântului Papă, dăruite Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti de actual Arhiepiscop Emerit de Cracovia, fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005, lăsând în durere o lume întreagă. A fost primul Papă de altă origine decât cea italiană. Pontificatul său a durat 26 de ani.

A fost victima unor atentate, iar intervențiile sale au constituit un pericol mai ales pentru regimurile dictatoriale.

De origine poloneză, a susținut mișcările dizidente din fostul bloc sovietic, în special din Polonia, având un important rol la prăbușirea comunismului din răsăritul Europei, la sfârșitul anilor '80.

Lui Ioan Paul al II-lea i-au fost atribuite numeroase minuni, motiv pentru care a și fost sanctificat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI