Procesiune impresionantă în București, în memoria Papei Ioan Paul al II-lea. Catolicii au purtat relicva Suveranului Pontif pe străzile din centrul Capitalei

21 octombrie 2018, 19:30

Procesiunea a început cu o rugăciune la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, inaugurat în 2011, în cinstea vizitei pe care Suveranul Pontif a făcut-o la București.

Procesiunea pe străzile Capitalei a fost condusă de Nunțiul Apostolic în România, reprezentant al Vaticanului. Doi tineri au purtat icoana, iar un preot, relicva reprezentată de câteva picături de sânge ale Sfântului Papă, dăruite Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti de actual Arhiepiscop Emerit de Cracovia, fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005, lăsând în durere o lume întreagă. A fost primul Papă de altă origine decât cea italiană. Pontificatul său a durat 26 de ani.

A fost victima unor atentate, iar intervențiile sale au constituit un pericol mai ales pentru regimurile dictatoriale.

De origine poloneză, a susținut mișcările dizidente din fostul bloc sovietic, în special din Polonia, având un important rol la prăbușirea comunismului din răsăritul Europei, la sfârșitul anilor ’80.

Lui Ioan Paul al II-lea i-au fost atribuite numeroase minuni, motiv pentru care a și fost sanctificat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite