Procedurile vor fi simplificate pentru refugiații ucraineni. Adăpost și hrană pentru oamenii alungați de război. România, felicitată de Comisarul european pentru afaceri interne

28 februarie 2022, 19:33

Prin Vama Siret trec zeci de mii de refugiați care ajung în țara noastră încercând să scape de ororile războiului.

Cu toții au găsit cazare, hrană și, nu în ultimul rand, sprijin moral.

Comisarul european Ylva Johansson, responsabil pentru afaceri interne, a vizitat tabăra mobilă de asistenţă umanitară din zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret și a stat de vorbă cu voluntarii care îi ajută pe refugiați.

Alături de comisarul european s-a aflat și ministrul român de Interne, care a dat asigurări că autoritățile vor simplifica procedurile de intrare a refugiaților în țara noastră. Mulți dintre ei așteaptă de zile bune în partea ucraineană, acolo unde cozile de la graniță au depășit 10 km.

Lucian Bode, ministrul de Interne: E nevoie de o simplificare a acestui proces, de aceea e nevoie de o abordare comună coordonată de comisie tocmai pentru ca toate statele membre să aplice aceleași proceduri.

Și în alte zone din țară, oameni de bine au pregătit locuri de cazare pentru cei loviți de soartă.

La Sangeorz Băi, un centru misionar și-a deschis porțile pentru 20 de refugiați și le oferă adăpost și hrană. Printre ei se numără Anastasia și Oleksandra, două surori care au venit cu bunica lor de 71 de ani dintr-un oraș din sud-estul Ucrainei. Părinții au rămas în Ucraina, iar cele trei sunt așteptate în Italia de apropiați.

Printre cei scăpați din mijlocul bombardamentelor sunt și o mie de refugiați din Nigeria și India care studiau Medicina în Ucraina. Toți au ajuns noaptea trecută în Capitală și în localitățile învecinate după un drum de coșmar care a durat de câteva zile.

600 de studenți indieni au fost cazați în sala de sport din localitatea Voluntari și în alte locuri din oraș. Tinerii spun că au lăsat în urmă un infern.

Studenții vor mai sta în România câteva zile, până când Ambasada Indiei va reuși să organizeze transportul lor către casă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite