Proceduri în punctele de trecere a frontierei pentru românii care se întorc în țară. Înainte de a putea intra în România, fiecare pasager trebuie consultat de medic și luat în evidența DSP

16 martie 2020, 20:05

De duminică seară, de la ora 21.00, România a impus măsura izolării la domiciliu pentru toți cei care vin din țări care au cel puțin 500 de cazuri de infectare cu coronavirus.

De aceea, procedurile la vamă durează mai mult. Fiecare pasager trebuie să prezinte documentele de călătorie, trece printr-un interviu cu polițistul de frontieră, apoi trebuie să completeze un formular special emis de DSP.

Înainte de a putea intra în România, fiecare pasager trebuie consultat de unul dintre medicii de la punctul de frontieră Nădlac.

Luni dimineață, 15 autocare cu români care veneau din Germania așteptau să încheie formalitățile pentru a putea intra în țară. Oamenii erau nemulțumiți că trebuie să aștepte ore bune ca să fie luați în evidență de DSP și să fie consultați de medici.

Autoritățile sanitare au adus mai mulți medici la punctele de frontieră. Sunt 9 medici la Nădlac II, 4 la Nădlac I, iar la vămile din Vărşand și Curtici consultă câte doi medici.

Chiar și așa, oamenii au de așteptat și se formează cozi lungi.

În continuare, cei care sosesc din zonele roșii, precum Italia, Iran sau zona Hubei din China sunt escortați cu poliția în unul din centrele de carantină din țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite