Problemele bolnavilor de Parkinson. În Marea Britanie, ei sunt deseori confundați cu bețivii

12 aprilie 2019, 13:32

Pentru Gerry Berry, plimbarea cu prietenul sau blănos Teal este o plăcere, dar de multe ori bucuria de a fi alături de câinele său e un chin. Berry este unul dintre cei 145.000 de bolnavi de Parkinson care trăiesc în Marea Britanie.

GARRY BERRY, bolnav de Parkinson: „O zi obişnuită pentru mine înseamnă oboseală, extenuare, lipsa coordonării membrelor, a echilibrului, multe căzături, probleme la stomac, durere”.

Din cauza bolii, creierul lui Berry a suferit leziuni serioase și din această cauza uneori îi este extrem de greu să se miște. Din acest motiv, de multe ori este hărțuit sau chiar umilit.

GARRY BERRY, bolnav de Parkinson: „Veneam din parc şi am atins uşor un vehicul, iar în acea maşină era o doamnă care s-a dat jos şi mi-a spus că m-a văzut prin parc cu câinele, m-a înjurat şi a spus că sună la poliţie”.

Fiica lui povestește că a descoperit pe Facebook un filmuleț cu tatăl ei abia ținându-se pe picioare. Potrivit Asociației bolnavilor de Parkinson din Marea Britanie, experiențele prin care trece Berry nu sunt unice. 87 la sută din bolnavi au fost fie hărțuiți, fie discriminați.

Cei mai mulți cred că simptomele acestor bolnavi descrise de Berry sunt provocate de consumul excesiv de băuturi alcoolice. De aceea, autoritățile au lansat o campanie prin care speră ca populația sănătoasă să învețe care sunt simptomele acestei boli incurabile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

11 aprilie, Ziua mondială de luptă împotriva bolii Parkinson