Probleme pentru turiștii de week-end – Hotelierii de pe Litoral nu mai vor să închirieze o cameră doar pentru două nopți

Probleme pentru turiștii de week-end - Hotelierii de pe Litoral nu mai vor să închirieze o cameră doar pentru două nopți
Probleme pentru turiștii de week-end - Hotelierii de pe Litoral nu mai vor să închirieze o cameră doar pentru două nopți
14 iunie 2022, 13:59

Veștile de pe Litoralul românesc nu sunt tocmai bune, în această vară, deoarece hotelierii de la mare nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți, mai ales în weekend.

Turiștii se declară nemulțumiți de o astfel de strategie de turism, care, spun ei, îi avantajează doar pe hotelieri. Oamenii se simt constrânși și nu-și doresc niciun fel de condiționare pentru a se distra pe litoralul românesc.

Agențiile de turism anunță că, anul trecut, cele mai vândute vacanțe pe litoral au fost cele cu cinci nopți de cazare. În cazul în care hotelierii nu ar impune restricții, atunci cele mai vândute nopți ar fi cele din weekenduri, chiar dacă atunci tarifele sunt mai mari față de cele din timpul săptămânii.

Hotelierii motivează restricțiile susținând că nu este avantajos pentru ei să închirieze doar pentru două nopți, pentru că aceasta înseamnă cheltuieli suplimentare pentru ei.

“Din punct de vedere economic, nu este rentabil să introduci în cameră serviciile de curățenie, să schimbi lenjerie, să faci o curățenie totală o dată la două, trei zile. Weekendurile sunt cele care încurcă cel mai mult pe cei care vin în destinație și asta datorită faptului că atunci explodează prețurile și totul se reflectă în buzunarul turistului”, a declarat pentru stirileprotv.ro Cristian Barhalescu, vicepreședinte ANAT Sud Est.

În acest moment, pe litoral sunt peste 30.000 de turiști, mai arată sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite