Probleme între lucrători români și patroni la o fermă de sparanghel din Germania. Mai mulți muncitori sezonieri ar fi plecat din cauza condițiilor de lucru, încălcând regulile carantinei

29 aprilie 2020, 21:37

Lucrătorii români au ajuns cu două săptămîni în urmă la ferma de sparanghel din Nienburg, o localitate aflată la 40 de km de Hanovra.

Urmau să stea în carantină până pe 2 mai. Unii au reclamat autorităților germane nereguli privind condițiile de muncă de la fața locului și au părăsit ferma.

Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle: „Poliţia din acest land ar fi pornit căutarea a 13 lucrători sezonieri care ar fi fugit de la o fermă de sparanghel din cauza condiţiilor neprielnice de acolo. Prin plecarea lor de la fermă, aceşti muncitori nu au respectat regulile carantinei„.

Jurnalistul Robert Schwartz spune că 3 lucrători sezonieri au plecat spre centrul Germaniei, unde li s-a promis un loc de muncă la un abator, unii s-au întors la ferma din Nienburg, însă nu este clară situația tuturor.

Între timp, au fost controale la fermă din partea autorităților sanitare și a sindicatului german, spune jurnalistul Schwartz, care precizează că nu este vorba despre români fugari, ci despre români care au semnalat nereguli.

Poliția germană nu a precizat câți români s-ar fi întors la ferma din Nienburg, a subliniat jurnalistul Deutsche Welle, care a amintit că subiectul a fost dezbătut în presa locală din Germania.

Știrile TVR au solicitat MAE un punct de vedere pe acest subiect.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite