Circulaţia pe Transalpina, între Novaci şi Rânca, a fost reluată. Accesul este permis doar cu lanţuri antiderapante sau autovehicule 4×4

18 ianuarie 2022, 07:32

Actualizare: Tronsonul Drumului Naţional 67C cuprins între Novaci şi Rânca a fost redeschis marţi dimineaţa, după ce luni seara, după ora 21,00, a fost închis din cauza viscolului puternic, accesul spre staţiune fiind permis doar cu lanţuri antiderapante sau autovehicule 4×4, au informat reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

A fost cod roșu de ninsoare și vijelie aseară în zona stațiunii Muntele Mic din Caraș Severin. Rafalele de vânt au depășit în unele locuri 130 de km la oră.

DN 68 Oțelu Roșu – Hațeg a fost blocat aseară, timp de câteva ore, din cauza căderilor de zăpadă, care au totalizat circa 20 de centimetri. Aproximativ 2.700 de abonați din județ nu erau alimentați cu energie electrică.

În Piatra Neamț, viscolul pornit brusc a dat peste cap traficul din oraș. Din cauza căderilor masive de zăpadă și a rafalelor de vânt de peste 100 km la oră, mai mult de 4.000 de familii din 9 localități nemtene au rămas fără energie electrică. Inclusiv locuitorii din Piatra Neamț au fost afectați câteva ore de penele de curent cauzate de viscol.

Autoturisme avariate și acoperișuri smulse de vânt la Suceava

La Fălticeni, în județul Suceava, trei autoturisme au fost avariate după ce bucăți de acoperiș smulse de vijelie au căzut peste ele. În plus, urgia a doborât crengile unor arbori care au blocat temporar circulația în municipiul Suceava.

A fost o noaptea grea și pentru drumarii care au intervenit fără încetare pentru a menține drumurile deschise în zonele afectate de ninsorile abundente.

Viscolul a închis temporar Transalpina

Viscolul și vizibilitatea extrem de scăzută au fost motivele pentru care autoritățile au închis aseară temporar circulația pe Transalpina, între Novaci și Rânca pentru toate autovehiculele.

Traficul s-a redeschis de dimineață, însă pot circula doar autoturismele dotate cu anvelope de iarnă și lanțuri antiderapante.

Drumul către Novaci, în zona Rânca, a fost închis din cauza troienelor foarte mari și a vizibilității reduse. Salvamontiștii au parcurs drumul cu o ambulanță specială, care poate interveni pe teren accidentat. Salvatorii au dus la spitalul Novaci un copil de 1 an și 3 luni și o persoană cu probleme cardiace grave.

Și în județul Brașov, pompierii și drumarii au fost nevoiți să îndeparteze mai mulți pomi căzuți pe șosele. În zona localității Lunca Câlnicului, viscolul a rupt un copac care a căzut peste o autoutilitară. Șoferul rănit a rămas blocat în mașină. După ce a fost descarcerat, a ajuns la spital transportat de pompieri. Drumarii au acționat pe toate drumurile montane din centrul țării.

Iar pericolul încă nu a trecut avertizează meteorologii. Până diseară, la ora 20, cea mai mare parte a țării se află sub cod galben de vânt puternic, iar în zonele montane, la peste 1800 de metri altitudine, rafalele pot depăși 100 km pe oră.

Vântul a bătut în rafale și a atins viteze de peste 145 de km pe oră în județele Hunedoara și Caraș Severin, unde 6 localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică.

Cod roșu a fost și în Cluj, unde vântul a bătut cu peste 135 de km pe oră şi a troienit zăpada.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite