Probleme de spațiu în două spitale din Capitală care primesc pacienți bolnavi de Covid-19

Probleme de spațiu în două spitale din Capitală
Probleme de spațiu în două spitale din Capitală
4 octombrie 2021, 19:43

Aceste fotografii de pe holurile Spitalului Marius Nasta din Capitală au fost făcute publice chiar de conducerea instituției.

Dr. Beatrice Mahler, manager, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta: Holurile sunt pline cu paturi acolo unde acest lucru este posibil și dificultatea momentului nu cred că poate fi exprimată în cuvinte cât o pot evidenția imaginile.

Ca să se poată instala 5 containere pentru triajul pacienților, conducerea Institutului de Pneumoftiziologie a decis să transplanteze 14 arbori.

Într-o altă unitate de elită din Capitală, Spitalul Colțea, s-ar fi luat măsuri de restrângere a numărului de paturi: 24, potrivit unui grup de medici. Total fals, susține conducerea.

Raluca Grigore, purtător de cuvânt, Spitalul Clinic Colțea: Nu se renunță la 24 de paturi, din contră, se oferă pacientului care, odată negativat COVID, nu poate fi externat pentru că are o patologie care necesită spitalizare. Discuția care a apărut în spațiul public și este absolut regretabilă, este datorită faptului că un colectiv de 9 oameni nu au înțeles aceste particularități ale reorganizării specifice COVID.

O reorganizare despre care reprezentanții pacienților spun că a fost ignorată de mulți manageri.

Vasile Barbu, președinte, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților: Ministerul Sănătății a pus la dispoziția unităților sanitare circa 50 de milioane de euro pentru aceste adaptări ale funcționalității spitalului. Din păcate, managerii de spitale nu au accesat aceste fonduri.

În acest moment, în toată țara sunt 1444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID, dintre care 313 în Capitală.

Dar numărul pacienților tratați în regim de terapie intensivă este și mai mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite