Probleme de spațiu în două spitale din Capitală care primesc pacienți bolnavi de Covid-19

Cu o avalanșă de noi și noi pacienți, spitalele ignoră sau nici nu mai pot pune la dispoziție paturi pentru recuperarea bolnavilor de Covid. O unitate mare din Capitală a pregătit 24 de paturi pentru acești pacienți dar măsura a creat confuzie chiar în rândul medicilor. La Spitalul Marius Nasta s-a ajuns în situația de a transplanta copaci pentru a aduce alte containere de triaj.

04 Octombrie 2021, 19:43 (actualizat 04 Octombrie 2021, 20:38) Știrile TVR |

Aceste fotografii de pe holurile Spitalului Marius Nasta din Capitală au fost făcute publice chiar de conducerea instituției.

Dr. Beatrice Mahler, manager, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta: Holurile sunt pline cu paturi acolo unde acest lucru este posibil și dificultatea momentului nu cred că poate fi exprimată în cuvinte cât o pot evidenția imaginile.

Ca să se poată instala 5 containere pentru triajul pacienților, conducerea Institutului de Pneumoftiziologie a decis să transplanteze 14 arbori.

Într-o altă unitate de elită din Capitală, Spitalul Colțea, s-ar fi luat măsuri de restrângere a numărului de paturi: 24, potrivit unui grup de medici. Total fals, susține conducerea.

Raluca Grigore, purtător de cuvânt, Spitalul Clinic Colțea: Nu se renunță la 24 de paturi, din contră, se oferă pacientului care, odată negativat COVID, nu poate fi externat pentru că are o patologie care necesită spitalizare. Discuția care a apărut în spațiul public și este absolut regretabilă, este datorită faptului că un colectiv de 9 oameni nu au înțeles aceste particularități ale reorganizării specifice COVID.

O reorganizare despre care reprezentanții pacienților spun că a fost ignorată de mulți manageri.

Vasile Barbu, președinte, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților: Ministerul Sănătății a pus la dispoziția unităților sanitare circa 50 de milioane de euro pentru aceste adaptări ale funcționalității spitalului. Din păcate, managerii de spitale nu au accesat aceste fonduri.

În acest moment, în toată țara sunt 1444 de paturi de ATI destinate pacienților COVID, dintre care 313 în Capitală.

Dar numărul pacienților tratați în regim de terapie intensivă este și mai mare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI