Probleme de producție la Uzina Dacia din cauza războiului din Ucraina

5 aprilie 2022, 11:57

Florin Spătaru, ministrul Economiei, discută cu reprezentanții Grupului Dacia – Renault espre problemele care au apărut în contextul războiului din Ucraina. Uzina de la Mioveni ar avea o serie de probleme pe partea de importuri de materii prime din Ucraina și Federația Rusă. Liderii de sindicat susțin că și în privința exporturilor de componente către cele două țări sunt probleme.

Industria națională de autoturisme era afectată și de o criză a semiconductorilor care data din perioada pandemiei și în urma cărora livrările de autoturisme se fac cu mari întârzieri.

Guvernul pregătește o serie de măsuri de sprijin pentru companiile românești afectate de consecințele războiului din Ucraina. Una dintre măsuri este cea a șomajului tehnic, demers solicitat și de sindicaliștii de la Dacia în condițiile în care în uzine lucrează 14.000 de persoane, iar Grupul Dacia – Renault rămâne unul dintre cei mai mari angajatori din România.

Viorel Ungureanu, preşedintele Sidicatului Autoturisme Dacia: S-au redus volumele din activitate și lucrăm la o capacitate mai mică în Uzina Mecanică urmând ca și la Presajul din Uzina Vehicule Dacia (n.r. să fie redus), și ei și-au adaptat programul în funcție de făceau ca piese de schimb pentru acele zone cum ar fi și Rusia și alte situri din grupul Renault. Oamenii sunt îngrijorați , pe lângă crizele care erau vizavi de pandemie și componentele electronice a mai venit și această problemă în urma războiului ca efecte economice și sociale. Suntem îngrijorați într-adevăr. Îngrijorarea este, din punctul de vedere al oamenilor, normală pentru că se tem pentru locurile de muncă. (…) Am cerut și facem un apel către Guvernul României pentru a adopta în regim de urgență niște măsuri de sprijin pentru a compensa efectele economice și sociale în urma războiului din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ciolacu: Din acest moment, guvernul și premierul vor folosi un singur brand – Dacia

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5

Dacia a devansat Renault pe piaţa europeană în luna ianuarie