Probleme cu vaccinarea într-o comunitate ultra religioasă din SUA. Părinții au fost influențați de propaganda antivaccinare și au decis să nu-i imunizeze pe copii

17 august 2023, 20:48

Cotidianul The New York Times descrie situația dintr-o comunitate ultra religioasă din Brooklyn, Statele Unite. Unii liderii ai respectivei comunități contribuie la răspândirea dezinformării și repetă afirmații nefondate cu privire la riscurile pentru sănătate ale vaccinului antirujeolă.

Situația este semnalată în articolul din The New York Times chiar de către un reprezentant al comunității, extrem de îngrijorat de consecințe. El dă ca exemplu focarul de rujeolă izbucnit în 2019 în mai multe cartiere new-yorkeze: un copil nevaccinat din comunitate a contractat rujeolă în timp ce se afla într-o vizită în străinătate.

La scurt timp, peste 350 de membri ai comunității din New York s-au îmbolnăvit. Oficialii au legat epidemia de cazul acelui copil. Articolul din The New York Times punctează faptul că, potrivit oficialilor americani din domeniul sănătății, cele mai recente epidemii au fost rezultatul direct al eforturilor de dezinformare duse de liderii unor comunități.

Londra riscă să fie afectată de un focar major de rujeolă, avertizează Agenția britanică de securitate sanitară.

Cotidianul britanic The Guardian semnala recent că experții au un scenariu sumbru: Londra ar putea înregistra o epidemie de amploare, cu 40.000 până la 160.0000 de cazuri de rujeolă, cu mii de britanici spitalizați și zeci de morți. De altfel, încă din toamna anului trecut, Organizația Mondială a Sănătății a declarat rujeolă drept „o amenințare iminentă în toate regiunile lumii”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă