Probleme cu nămeții în Oltenia. Sunt drumuri blocate și școli închise, iar gerul persistă

1 martie 2018, 08:48

O gravidă din Teleorman, aflată în ultimul trimestru de sarcină, a fost salvată, ieri după-amiază, de angajații ISU. Femeia se afla în pretravaliu și, pentru că satul în care locuiește este blocat de nămeți, familia a cerut ajutor pentru a o aduce la spital.

O tânără de 22 de ani, din satul teleormanean Copăceanca, a avut nevoie de intervenția unei autoșenilate pentru a ajunge la spital. Misiunea a durat peste 3 ore si a fost îngreunată de faptul că utilajul s-a defectat, așa că a fost nevoie de altul.

În cele din urmă, gravida a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria.

Împreună cu gravida a mai fost adusă la spitalul din Alexandria o femeie de 53 de ani care suferise o fractură la mână.

Mai multe drumuri râmân închise în județele Olt şi Teleorman. Autoritățile fac eforturi pentru a le deszăpezi, mai ales că se anunță noi căderi de zăpadă și viscol. Şoferii sunt sfătuiți să folosească rute ocolitoare, pentru a ajunge la destinația dorită.

Calendaristic începe primăvara, însă în termometre vor fi cu 10-15 grade mai puțin decât ar fi normal pentru această perioadă.

Minimele din aceste zile sunt cele mai mici înregistrare vreodată la sfârşit de februarie în Oltenia, de când se monitorizează temperaturile. La Craiova, pe 26 februarie minima zilei a fost de -8,2 grade, fata de recordul anterior înregistrat în 1986, de – 4,5 grade.

Responsabilii cu deszăpezirea din jud. Teleorman spun că fac eforturi pentru a remedia situația, însă este posibil ca problemele să reapară.

Ieri dimineață punctul de trecere a frontierei cu BAC-ul de la Turnu Măgurele a fost redeschis, însă rămâne închis cel de la Zimnicea.

Drumarii au facut coadă la Salina din Ocnele Mari. De când a început să ningă, zeci de camioane încărcate cu sare pentru drumuri pleacă din faţa minei catre alte judete şi către Bulgaria. Activitatea de aprovizionare a fost mult îngreunată din cauza unei greve a minerilor, dar programul de lucru a fost reluat.

Terenul stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova a fost deszăpezit de deţinuţi. Peste 40 de oameni privaţi de libertate au dat o mână de ajutor pentru ca meciul din Cupa României să se desfăşoare în condiţii bune. Cu tot efortul lor, meciul a fost amanat, dar deţinuţii au fost remuneraţi si au primit şi zile de libertate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă