Probleme cu electricitatea în Republica Moldova, după ce regimul separatist din Transnistria a anunțat că reduce drastic livrările

24 octombrie 2022, 14:29

Centrala termoelectrică de la Cuciurgan, din Transnistria, va reduce livrările de electricitate de la 70 la 27 la sută. Anunțul a fost făcut încă de vineri, de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a invocat criza de gaze.

În replică, Chișinăul spune că trebuie respectat contractul semnat cu guvernul Republicii Moldova și să recurgă la rezervele de cărbune, pe care le au în stoc.

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat duminică seara că pentru ziua de astăzi nu sunt planificate deconectări de la curentul electric, dar a îndemnat populația să facă economii semnificative de electricitate. Spînu a mai spus că, pentru următoarele zile sunt planificate o serie de acțini, precum identificarea și semnarea de contracte de energie electrică cu alți furnizori, dar și alocarea de mai mult gaz către centrala din stânga Nistrului pentru producerea de electricitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite