Probleme cu campania de vaccinare în țară. Autoritățile locale caută soluții pentru ca toate centrele să fie funcționale

15 ianuarie 2021, 20:28

la Iaşi, sunt 17 centre deschise în județ. Iar beneficiarii din centrele rezidențiale au fost primii imunizați. Doamna Natalia are aproape 85 de ani şi toată viața a lucrat ca infirmieră la Spitalul de Copii din Iaşi. Nu a stat pe gânduri și a acceptat să se imunizeze.

Alături de bătrânii îngrijiți în centru, s-au vaccinat și angajații. Unii dintre ei știu cât de periculos poate fi virusul. Angelica Agape și-a pierdut în urmă cu o jumătate de an soțul, din cauza noului coronavirus.

Căminul Sfântul Spiridon din Galați are 89 de vârstnici. La începutul pandemiei, a fost unul din primele centre lovite de temutul virus. Mai bine de jumătate dintre bătrânii internați aici au fost infectați, iar 22 dintre aceștia au murit.

În Constanța, zeci de vârstnicii de la două centre rezidențiale, unul din Constanta și unul din Negru Vodă au primit deja doza de vaccin.

Pentru persoanele nedeplasabile, care vor să se vaccineze autoritățile din Constanța vor apela la serviciul special numit „Ability Taxi”, asigurat de Direcția de Asistență Socială.

Multe centre din țară rămân însă deocamdată închise pentru că nu există suficient personal medical, bani pentru plata salariilor și doze disponibile. De exemplu, în județul Brașov, doar 4 din cele 20 de centre din județul au fost deschise.

La Codlea, unul din cele două centre de vaccinare a fost amenajat în sala de sport a școlii. Dar încă nu poate fi deschis.

Alți bani merg pentru amenajarea și asigurarea funcționării unităților.

Și în județul Cluj, doar 10 din cele 30 de centre vor fi operaționale de luni, tot din cauza numărului insuficient de doze alocate.

În această etapă a campaniei de vaccinare peste cinci milioane de români se pot imuniza.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite