Probleme cu aprovizionarea în întreaga lume. Criză de materii prime, criză în transporturi. Produsele care au rămas pe rafturi au prețuri mai mari

Criza din transporturi pune în pericol aprovizionarea magazinelor în toată lumea. Pentru că nu sunt șoferi suficienți care să preia marfa, în marile porturi sunt milioane de containere rămase nedescărcate. De la alimente și jucării, până la electronice și mașini, produsele se împuținează chiar în preajma sărbătorilor.

28 Octombrie 2021, 18:51 Știrile TVR |

În Spania se resimte deja lipsa multor produse. Cele rămase la raft sunt mult mai scumpe ca până acum.

Cel mai mult au crescut prețurile la electronice.

Criza de semiconductori - componente esențiale în absolut toate produsele electronice - a dus la scumpiri masive pe piața IT în toată lumea.

Și sectorul auto e grav afectat. Pentru că nu au semiconductori, toți marii constructori de mașini și-au redus producția, ceea ce pentru muncitori înseamnă o scădere a veniturilor cu cel puțin 25%.

Mărfuri de toate categoriile, inclusiv perisabile, zac în containere în marile porturi ale lumii pentru că e criză de șoferi.

Experții americani spun că și dacă s-ar descărca 7 zile din 7, 24 de ore din 24, tot ar fi imposibilă normalizarea situației până în sărbători.

Importatorii europeni caută soluții - închirierea de avioane pentru transportul mărfii sau relocarea producției.

Din cauza problemelor de transport, oamenii sunt tot mai reticenți să comande online din străinătate, arată un studiu recent.

Britanicii, dar și francezii și germanii se plâng că, deși au plătit coletele, acestea nu ajung, ori ajung târziu și deteriorate.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI