Probe pentru relaxarea restricțiilor în Germania. Restaurante care își testează clienții înainte de a le permite accesul

5 aprilie 2021, 14:11

Grație acestui proiect pilot, demarat în orașul Augustusburg, putem afla cum arată viitorul mersului la concerte, la competiții sportive sau la restaurant: pe bază de test rapid și cod QR.

Jens Bauer, turist: „Cred că acest proiect este foarte bun, e grozav să avem în sfârşit posibilitatea, după ce ne testăm în prealabil, bineînţeles, să mergem la restaurant şi în unele magazine„.

Primii clienți care au mers la restaurant pe bază de test au avut parte de o experiență inedită.

Olaf Mierwald, turist: „Într-un fel e drăguţ. Sunt sentimente amestecate în acelaşi timp. Pe de o parte, e o întoarcere la normalitate, pe de altă parte este ceva neobişnuit, pentru că nu poţi intra fără un cod QR. Şi mâine trebuie să te testezi din nou, pentru că testul este valabil doar pentru o zi„.

Și patronii de restaurante au parte de o experiență inedită.

Annette Schaufuss, patroană de restaurant: „Ieri am avut doi clienţi care s-au înregistrat, care nu ştiau exact cum să facă, cum să se comporte. Astăzi deja lumea s-a mai obişnuit cu felul în care funcţionează sistemul„.

Germania a înregistrat de la începutul pandemiei 2.880.000 de infectări cu noul coronavirus și aproape 78 de mii de decese asociate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă