Probe exotice la Jocurile Olimpice Rurale, desfășurate într-un sat din nordul Indiei. Un bărbat a ridicat 92 de kilograme cu o ureche

Cei mai puternici și mai rapizi indieni s-au întrecut în Jocurile Olimpice Rurale. O competiție sportivă la care participă oameni de orice vârstă în probe ieșite din comun, care nu se regăsesc la adevăratele Olimpiade. Competiția are o vechime de aproape o sută de ani și se petrece într-un sat din nordul Indiei.

05 Februarie 2023, 20:25 (actualizat 05 Februarie 2023, 21:06) Știrile TVR |

Zeci de indieni s-au înscris în competiția care este comparată cu o olimpiadă, dar în mediul rural. Entuziasmul a fost cu atât mai mare cu cât în ultimii trei ani jocurile nu s-au putut desfășura din cauza pandemiei.

Sahib are 48 de ani, este specializat în ruperea lanțurilor și explică de ce a ales această activitate: "Ceea ce mi-a declanşat pasiunea a fost gândul că viaţa nu are rost dacă nu faci ceva remarcabil. Trebuie să faci ceva pentru care vei fi amintit, chiar şi după moarte."

O altă disciplină sportivă riscantă este demonstrată de un alt indian, care a ridicat 92 de kilograme cu o ureche.

Publicul a aplaudat concurenții care și-au demonstrat măiestria în cele aproape 50 de probe exotice, desfășurate pe perioada a trei zile. Iar organizatorii susțin că scopul acestor întreceri este de a păstra vie tradiția din regiunea Punjab.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI