Proba scrisă a examenului de titularizare. S-au înscris 30 de mii de candidați pentru un număr de posturi de peste 7 ori mai mic

Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar s-a desfășurat miercuri în 123 de centre. Sunt doar 4 mii de posturi de titulari pentru cei 30 de mii de candidați. Numărul posturilor scoase la concurs este cel mai mic din ultimii 5 ani.

29 Iulie 2020, 07:33 (actualizat 29 Iulie 2020, 20:59) |
candidati multi, posturi putine
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

ACTUALIZARE 32 de candidati au fost eliminaţi, la nivel național, pentru fraudă și nu vor fi repartizaţi pe posturi în anul şcolar următor.

ACTUALIZARE Examenul s-a încheiat la ora 13.00. Niciun candidat nu a avut peste 37,3 grade temperatură.

La centrul unde s-a aflat echipa Știrilor TVR un candidat a fost eliminat din examen. Supraveghetorii au găsit pe masa lui o ciornă cu o ștampilă de la titularizarea din anii trecuți, pe care erau trecute foarte multe subiecte.

Supraveghetorii și-au dat seama că ștampilele nu corespund și, în cele din urmă, candidatul a fost eliminat din examen.

ACTUALIZARE Sunt doar 4 mii de posturi de titulari pentru cei 30 de mii de candidați.

Este cel mai mic număr de posturi de titulari scos la concurs din ultimii 5 ani, a precizat Alexandra Bogdan, jurnalist TVR.

Ca să obțină un post de titular, cadrele didactice trebuie să ia cel puțin nota 7 la examenul de titularizare și minimum nota 5 pentru un post de suplinitor.

Anul acesta, ca urmare a pandemiei, au fost anulate proba practică și inspecția la clasă. Documentele au putut fi depuse online.

Repartizarea pe post s-ar putea face într-o ședință publică, tot online.

ACTUALIZARE Proba scrisă a început la ora 09.00, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

Un număr de 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 provin din promoţia curentă, s-au înscris pentru a susţine această probă, informează Ministerul Educaţiei.

ACTUALIZARE Pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai târziu la ora 08.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere).

În aceste situaţii, comisiile judeţene de organizare şi desfăşurare a concursului asigură condiţii de egalizare a şanselor pentru candidaţii cu deficienţe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcţie de particularităţile individuale şi de cele specifice deficienţei respective, menţionează sursa citată.

Candidaţii au obligaţia de a redacta lucrarea scrisă cu cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se pot realiza şi cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate şterge. Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele cu o linie oblică.

În fiecare sală de concurs se recomandă să fie repartizaţi candidaţi care susţin concursul la cel puţin două discipline diferite.

Cei care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanţă ori transmiţând soluţii cu privire la subiecte sunt eliminaţi din concurs. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020 - 2021, se arată în procedura de concurs citată de Agerpres.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare, dar şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, respectiv 5 august, până la ora 12,00.

Rezultatele finale se afişează pe 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire) - minimum nota 5.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 - 14 august.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI