Priorităţile guvernului în domeniul securităţii, prezentate de ministrul Apărării ambasadorului SUA

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, l-a primit vineri, la sediul ministerului, pe ambasadorul SUA, Hans Klemm. "Ministrul Leş a prezentat priorităţile strategice ale guvernului în domeniul apărării şi securităţii, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare şi a punctat importanţa pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

27 Ianuarie 2017, 14:36 (actualizat 27 Ianuarie 2017, 15:09) |
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi ministrul Apărării Naționale, Gabriel-Beniamin Leș / FOTO: Valentin Ciobîrcă, http://www.mapn.ro

"Ministrul Apărării Naționale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite şi prezenţa trupelor americane pe teritoriul naţional, subliniind că implicarea SUA este esenţială pentru întărirea apărării şi descurajării împotriva tuturor ameninţărilor şi riscurilor la adresa securităţii europene, în mod special a celor din flancul estic al Alianţei", se adaugă în comunicat.

Gabriel-Beniamin Leş a prezentat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent pe realizarea prezenţei înaintate a NATO pe flancul estic.

"El a insistat asupra importanţei intensificării eforturilor pentru implementarea eficientă şi la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu. În context, a fost reiterată importanţa Mării Negre pentru întreaga securitate şi stabilitate euro-atlantică", se subliniază în comunicat.

Potrivit documentului, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a mulţumit pentru contribuţia esenţială a României la securitatea regională şi internaţională.

El a evidenţiat eforturile operaţionale ale forţelor armate române în Afganistan, Irak şi în celelalte teatre de operaţii.

"Ambasadorul a reiterat angajamentul solid al autorităţilor de la Washington pentru consolidarea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic, având ca rezultat creşterea prezenţei forţelor americane în regiune şi intensificarea programelor bilaterale pe linia pregătirii şi exerciţiilor", arată MApN.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 14°C
IASI 12°C 11°C
CLUJ 9°C 4°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 12°C 11°C
BRASOV 10°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI