Prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul politicii comerciale, prezentate în cadrul Comisiei pentru Comerț Internațional a Parlamentului European

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, a prezentat miercuri prioritățile Președinției României la Consiliul UE în domeniul politicii comerciale. Prezentarea a fost urmată de o dezbatere privind principalele teme evocate.

23 Ianuarie 2019, 21:57 (actualizat 23 Ianuarie 2019, 22:22) |
Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

În cadrul dezbaterii, au fost abordate cele mai importante subiecte aflate pe agenda UE în domeniul politicii comerciale, precum modernizarea Organizației Mondiale a Comerțului, relațiile comerciale UE – SUA, negocierile comerciale în curs cu diferite state terțe, implementarea eficientă a acordurilor comerciale în vigoare, cu precădere cele cu statele Parteneriatului Estic (DCFTAs), propunerile legislative care privesc comerțul internațional și viitorul relațiilor comerciale între UE și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a apreciat interesul membrilor Comisiei INTA pentru prioritățile în domeniul comercial ale Președinției României la Consiliul UE.

Comerțul va continua să ocupe un rol important pe agenda Trio-ului România – Finlanda – Croația și în special în următoarele șase luni.

Pentru a face față provocărilor cu care se confruntă sistemul comercial multilateral și dificultăților aferente relațiilor comerciale în raport cu unele state terțe, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană vor fi nevoite să își coreleze acțiunile.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ROMANIA2019EU
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI