Prioritățile ministrului Dan Vîlceanu: ”Ne interesează consolidarea fiscal - bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată”

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a preluat joi, în mod oficial, funcția de la predecesorul său, Florin Cîțu. A ținut și să respingă orice acuzație referitoare la felul în care el și părinții săi și-au condus afacerile și a explicat care sunt prioritățile pentru Ministerul Finanțelor. Dan Vîlceanu susține că e necesară o mai bună colectare a veniturilor la buget, dar și menținerea unui deficit redus, o sarcină trasată și de premierul Florin Cîțu.

19 August 2021, 14:32 (actualizat 19 August 2021, 20:42) |
Dan Vîlceanu a preluat Ministerul Finanțelor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a preluat funcția de la Florin Cîțu, cel care a asigurat interimatul după demiterea lui Alexandru Nazare. O mai bună colectare a veniturilor la buget și digitalizarea sunt prioritățile mandatului anunțate.

Cât privește mult discutatul plan național de investiții „Anghel Saligny" premierul a precizat că acesta va intra în discuția Guvernului „cel mai târziu săptămâna viitoare", după obținerea avizelor necesare.

Ne interesează, aşa cum ştiţi, să consolidăm bugetul României, ne interesează consolidarea fiscal - bugetară şi creşterea economică continuă şi consolidată, a răspuns Vîlceanu, întrebat de către jurnalişti despre obiectivele în fruntea ministerului.

În legătură cu Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, oficialul a subliniat faptul că această iniţiativă "nu este PNDL".

"În primul vreau să vă spun că acest Program de Investiţii Anghel Saligny nu este PNDL. Este cu totul şi cu totul altceva. În acest program nu avem becuri, nu avem şcoli, nu avem tot felul de investiţii care erau în trecut în PNDL-uri. În al doilea rând, în acest program este o parte a unui model investiţional pe care îl aplicăm în această guvernare. Adică facem reforme din PNRR. Noi finanţăm reformele din PNRR. Apoi, din fonduri europene toate celelalte proiecte mari care pot fi finanţate din fonduri europene, dar vreau să vă spun că niciodată nu poţi finanţa din fonduri europene un drum comunal şi eu nu cred că oamenii trebuie să stea în noroi, doar pentru că nu putem finanţa din fonduri europene", a explicat demnitarul.

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că a rămas cu o restanță pe care trebuie să o preia noul ministru: crearea acelui grup care se va ocupa de soluția pentru companiile financiare de stat, ce vom face cu aceste companii de stat în perioada următoare, pentru că Banca Națională de Dezvoltare va prelua foarte multe dintre atribuțiile acestor instituții, a spus ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 3°C -1°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 14°C 7°C
CRAIOVA 5°C 7°C
BRASOV 5°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI