Prinţul William, aflat în vizită în Polonia, s-a întâlnit cu președintele Duda și a mulţumit trupelor şi populaţiei pentru ajutorul oferit Ucrainei

23 martie 2023, 15:25

Înainte de a se întâlni cu preşedintele Duda, moştenitorul tronului britanic a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din capitala poloneză, unde bunicii săi, regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, au depus şi ei o coroană de flori în timpul vizitei lor de stat din 1996.

Biroul preşedintelui polonez a precizat pe Twitter că Duda a vorbit cu prinţul William despre ajutorul umanitar pentru Ucraina. „Prinţul de Wales le-a mulţumit polonezilor pentru generozitatea şi ospitalitatea lor”, se arată în comunicat.

Cea mai mare ţară de pe flancul estic al NATO găzduieşte în prezent peste un milion de refugiaţi din Ucraina şi este lăudată la nivel internaţional pentru ajutorul acordat celor care fug din cauza războiului.

Miercuri, în prima zi a vizitei în Polonia, prințul de Wales a vizitat Brigada a 3-a a Forțelor Teritoriale de Apărare din Rzeszów, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, și a vizitat o expoziție de echipamente militare.

Vizita prinţului William în Polonia se încheie cu o vizită la o hală de alimente din Varşovia, unde va vorbi cu un grup de tineri refugiaţi ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă sau îşi continuă studiile în Polonia.

Este prima călătorie a moștenitorului Coroanei britanice în Polonia după vizita făcută în 2017 împreună cu soția sa, Catherine, prințesa de Wales.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă