Prinţul Philip al Marii Britanii va renunţa la prerogativele regale

4 mai 2017, 13:39

Zeci de camere de televiziune s-au instalat în apropierea Palatului Buckingham. Anunţul oficial a fost formulat în câteva paragrafe: „Alteţa Sa Regală Ducele de Edinburgh a decis să nu mai onoreze angajamente publice începând din toamna acestui an”.

(w620) Anunțul o
Are susţinerea deplină a Reginei pentru decizia sa.

„Regina Elisabeta a II-a va continua să-şi îndeplinească în totalitate prerogativele oficiale”, a anunţat Palatul Buckingham.

Prinţul Philip al Marii Britanii patronează peste 780 de organizaţii şi îşi va continua activitatea până în luna august.

Prinţul Philip s-a născut în Corfu şi are în vene sânge grecesc şi danez. Va împlini 96 de ani luna viitoare şi este de 7 decenii alături de Regina Marii Britanii.

Se spune că Elisabeta a II-a s-ar fi îndrăgostit de el la 13 ani. Ceea ce a început ca un flirt inocent s-a transformat într-o iubire de-o viaţă pentru unul dintre cele mai puternice cupluri din istoria Casei regale britanice.

La nunta lor din 1947 au participat 2.000 de invitaţi, iar ceremoniile au fost transmise la radio.

Au 4 copii, iar la 90 de ani Regina i-a acordat Prinţului Philip, ofiţer al Marinei Regale, titlul de Lord Mare Amiral.

Cu un simţ al umorului inconfundabil, el a spus la un moment dat că „prima, a doua şi ultima sa sarcină este să nu o lase niciodată pe Regină să cadă”.

Suverana Marii Britanii l-a definit că fiind „stânca, puterea şi sprijinul” său.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă