Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite spune că vinovații în cazul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi vor fi pedepsiți

24 octombrie 2018, 21:26

Prințul moștenitor Mohamad bin Salman a ieșit astăzi în public, pentru prima dată după ce a Arabia Saudita a recunoscut că Jamal Khashoggi a murit în consulatul de la Istanbul.

Deși anunțase că nu va veni la forumul economic de la Riad, prințul s-a răzgândit.

Mohamad bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite: „Această crimă e dureroasă pentru toţi saudiţii şi pentru întreaga lume. Un asasinat abject, care nu poate fi justificat sub nicio formă. Vinovaţii vor fi judecaţi.”

Catre el se indreapta banuiala ca ar fi comandat asasinarea lui Khashoggi, un apropiat al Fratiei Musulmane si al rivalilor printului mostenitor saudit. Sunt si voci care afirma ca uciderea jurnalistului ar fi o incercare a dusmanilor lui Mohamad bin Salman de a-l discredita și de a-l alunga de la conducerea Regatului.

Înainte de a participa la conferință, boicotată de personalități politice și din lumea afacerilor din Occident, prințul moștenitor a vorbit la telefon cu președintele Turciei, Recep Erdogan, despre ce trebuie făcut pentru a scoate la lumină toate dedesubturile macabrei povești.

Marile cancelarii ale lumii așteaptă rezultatul anchetei pentru a vedea ce măsuri vor lua. Inițial, Germania anunțase că suspendă vânzările de armament către Arabia Saudita, dar acum Berlinul declară că are nevoie de timp pentru a stabili ce e de făcut. La fel, Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite