Prinţul Harry şi Ducesa de Sussex, Meghan Markle, renunţă la rangul de membri „seniori” ai familiei regale

Prințul Harry și soția sa Meghan
Prințul Harry și soția sa Meghan
8 ianuarie 2020, 21:29

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie”, au transmis prinţul Harry şi Meghan Markle, Ducele şi Ducesa de Sussex, într-un comunicat de presă preluat de Mediafax.

„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina”, au precizat Prinţul Harry şi Meghan Markle.

Ducele și Ducesa de Sussex au subliniat că intenţionează să „îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi America de Nord”.

„Acest echilibru geografic ne va permite să ne creştem fiul cu respect faţă de tradiţia regală în care s-a născut, dar va oferi familiei spaţiul pentru a se concentra pe viitorul capitol, inclusiv lansarea noii noastre entităţi caritabile”, se mai arată în comunicat.

Presa britanică relatează că anunțul a fost primit cu dezamăgire de Palatul Buckingham, care a transmis că discuțiile pe această temă sunt abia la început, semn că membrii familiei regale nu au fost consultați.

„Înțelegem dorința de a adopta o perspectivă diferită, dar acestea sunt probleme complicate, care trebuie rezolvate în timp”, a declarat un purtător de cuvânt citat de „The Independent”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite