Prințul Harry a anunțat că se va căsători cu actrița americană Meghan Markle

27 noiembrie 2017, 15:31

Vestea a fost confirmată de tatăl viitorului mire, Prințul Charles.

Harry, în vârstă de 33 de ani, în prezent al cincilea în linia succesiunii la tronul britanic, și Markle, în vârstă de 36 de ani,  cunoscută mai ales pentru rolul  din serialul „Suits”, s-au logodit la începutul acestei luni, se afirmă într-un comunicat difuzat de Clarence House.

(w460) Prințul H

„Prințul Harry i-a informat pe Maiestatea Sa Regina și alți membri apropiați ai familiei sale. De asemenea, prințul Harry a cerut și a primit binecuvântarea părinților drei Markle”, se mai arată în comunicat.

Regina Elisabeta a II-a este ”încântată” de viitoarea căsătorie a nepotului său Harry. „Regina și ducele de Edinburgh sunt încântați de cuplu și le doresc multă fericire”, conform unui comunicat al Palatului Buckingham, citat de AFP.

Meghan Markle va fi a doua femeie divorțată americană care va intra în familia regală britanică, după Wallis Simpson, pentru care regele Edward al VIII-a trebuit să abdice în 1936.

După nuntă, cei doi vor locui în Palatul Kensington din Londra.

Prințul Harry și Meghan Markle formează un cuplu din 2016. Au apărut pentru prima oară împreună în public în septembrie, dar de relaţia lor scriau demult tabloidele.

Întrebat când a ştiut  că Meghan îi este sortită, prinţul Harry a răspuns „de cum am întâlnit-o”.

– Cum te simţi?

– Încântat! Şi ne bucurăm că nici nu plouă.

– Meghan, tu cum te simţi?

-Atât de fericită!

– Şi spune-ne, cum a fost cererea în căsătorie?

– O să vă spunem mai târziu.

– A fost un moment romantic?

– Sigur că da!

Inelul lui Meghan este unul cu totul special – fost făcut dintr-o broşă de-a mamei lui Harry, prinţesa Diana.

(w500) Inelul de

Hugo Vickers, istoric al Casei Regale britanice:  „Cred că într-un fel ea şi cu prinţul Harry vor fi un cuplu superb, o alternativă a ducelui şi ducesei de Cambridge.”

Meghan Markle este actriţă, dar a anunţat că renunţă la rolul său cel mai faimos, cel din serialul Suits, Costume, o producţie satirică despre şi cu avocaţi – ajunsă la cea de-a opta serie. Are 36 de ani, este afroamericană şi divorţată.

Claudia  Joseph, scriitoare, biograf regal: „Dacă ne amintim de abdicarea regelui Eduard al VIII-lea, care a renunţat la tron pentru femeia pe care o iubea, ar fi fost imposibil să se însoare cu o divorţată. De atunci însă am văzut mai multe despărţiri în casa regală  și o atitudine mai realistă despre căsătorie.”

Chiar tatăl lui Harry, Charles, a fost ani de zile criticat din cauza relației pe care o avea cu actuala soţie, Camilla Parker Bowles. Dar acele vremuri sunt demult apuse.

Prințul Charles, moştenitorul tronului, tatăl lui Harry: „Sunt încântat pentru amândoi! Sper să fie foarte fericiţi!”

Dacă fratele mai mare, William, a fost mereu „băiatul cuminte”, Harry a fost rebelul. Deşi lăudat pentru serviciul său militar în Afganistan, prinţul a fost implicat în câteva scandaluri, au apărut chiar şi poze cu el gol la o partidă de biliard  sau imagini în care apărea costumat în ofiţer nazist.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite