EXCLUSIV

Principesa Elena și principele Carol, primii ani după căsătorie. Nașterea viitorului rege Mihai

Căsătoria Principesei Elena şi a Principelui Carol a reprezentat o speranţă pentru viitorul dinastiei române. Regina Maria o admira pe nora sa pentru frumuseţea şi hazul ei. Cuplul princiar a petrecut primii ani la Castelul Foişor şi la vila de pe Kiseleff, pe care le va amenaja chiar mama Regelui Mihai.

12 Octombrie 2019, 20:48 (actualizat 13 Octombrie 2019, 21:19) Știrile TVR |
Nașterea Regelui Mihai
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Departe de Capitală, la Castelul Foişor, Prinţul Carol nu și-a ascuns deloc încântarea faţă de fermecul soţiei sale şi de caracterul ei deschis, plin de căldură.

Principesei Elena i se părea că Foişorul seamăna foarte mult cu palatul de vară de la Tatoi şi i-a plăcut să-l reamenajeze.

(w500) Principele

Principesa Elena a decorat interiorul cu mobilă pe care a cumpărat-o de la magazinul Harold din Londra, lucru pe care l-a făcut și la reședinta de pe Kiseleff, unde s-au instalat în decembrie 1921.

La 25 Octombrie 1921, în urma unei nașteri foarte dificile, apare pe lume urmașul pe tron, unicul fiul, Mihai.

Regina Sofia a Greciei a trimis la Sinaia medicul de familie care a adus-o pe lume şi pe Elena. Datorită lui au fost salvați mama și bebelușul regal, care s-a născut prematur.

(w500) Regele Mih

Toată lumea a fost încântată de naşterea unui nou moştenitor, mai ales că era şi băiat, iar viitorul dinastiei a fost asigurat. I se dă numele Mihai, după cel mai mare erou al istoriei României, Mihai Viteazul, a notat Elena în jurnalul pe care i l-a făcut bebeluşului regal încă din primele zile de viaţă.

În toate fotografiile, se citește fericirea Elenei, care în 1922, ca toată Familia Regală, a primit o funcție militară onorifică, aceea de colonel onorific al Regimentului 9 Roşiori.

(w500) Regina Ele

Principesa Elena iubea caii, a fost pasionată de echitaţie. Când locuia în Capitală, era văzută călărind în fiecare dimineaţă. Ea a înfiinţat Concursul Anual de Hipism, un eveniment monden care s-a bucurat de succes în perioada interbelică.

Televiziunea Română începe o campanie de reportaje care vor fi difuzate până în 20 Octombrie, din care vom afla adevărata poveste a Reginei Elena, ceea ce ne-a lăsat ea până astăzi şi nu se ştie. Sunt imagini deosebit de preţioase, inedite, din România şi din străinătate, care nu s-au mai difuzat până astăzi, unele dintre ele filmate chiar de Regele Mihai.

Regina Mamă Elena a fost filmată prima oară în România în octombrie 1920, la Brașov. Imagini inedite, care nu au mai fost difuzate până acum

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI