Principalul suspect în cazul celor doi sportivi americani înjunghiați la Brăila a fost reținut pentru 24 de ore

17 septembrie 2018, 11:17

ACTUALIZARE Suspectul Daniel Gabriel Husein a fost reținut pentru 24 de ore.

Suspectul principal, Daniel Gabriel Husein, cunoscut în lumea interlopă din Brăila drept ”Dasaev”, s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila – a preferat să meargă direct la procuror și nu la Poliție.

Potrivit presei locale, bărbatul s-a întors în oraș în urmă cu patru ani, după ce a stat închis în Spania pentru proxenetism şi viol. A devenit celebru în zonă la începutul anilor ’90, pentru faptele sale de o violenţă extremă.

Primele declarații ale suspectului sunt că se consideră nevinovat în această situație, a transmis prin telefon jurnalista Alina Salanti, în direct la TVR1.

Sportivul de 25 de ani rămas la Brăila se simte mai bine, a fost transferat din Terapie Intensivă în salonul de chirurgie. el susține că totul a pornit de la un motiv rasist. El spune că vrea să se întoarcă în Statele Unite  și că îi pare rău că acest incident a avut loc în România, pe care nu o consideră o țară nesigură.

Al doilea sportiv rănit în atac, Darrel Bowie, este internat la Spitalul Floreasca din Capitală. Deși avea plămânul perforat în urma agresiunii din club, medicii cred că tânărul se va reface complet.

Între timp, anchetatorii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi au stabilit că, alături de sportivii americani, la terasă mai erau cel puţin doi membri ai echipei, ambii de origine română. Baschetbaliștii au fost atacați, în primă instanță, de către un agresor, fără un motiv sau conflict prealabil. Au încercat să calmeze spiritele și să părăsească locația, moment în care un grup de 8-9 indivizi s-a năpustit asupra lor cu cuțite, sticle și scaune, iar ulterior cei doi sportivi americani au fost înjunghiați.

Cei doi baschetbalişti de culoare, jucători ai clubului Cuza Sport, au fost înjunghiaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul Brăilei. Amândoi au ajuns la spital şi au fost operaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă