Principalul suspect al crimelor de la Iași va fi extrădat săptămâna viitoare de autoritățile italiene. Procurorii i-au percheziționat locuința și au ridicat mai multe obiecte

16 decembrie 2021, 18:30

Mai mulți saci cu probe au fost ridicați din apartamentul din Iași în care tânărul Ahmed El Bourkadi stătea cu chirie.

Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași:Au fost ridicate obiecte care ar putea fi purtătoare de urme de la locul comiterii faptei de omor, precum şi obiecte care pot servi la stabilirea profilului genetic al presupusului autor„.

Ahmed El Bourkadi are 20 de ani, este de origine marocană și cetățean canadian. Era coleg cu studentul ucis la Secția Franceză a Universității de Medicină și Farmacie din Iași. A plecat cu avionul în Italia în ziua în care studentul și iubita sa au fost găsiți morți. Înainte a trecut, însă, pe la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde a cerut să îi fie îngrijită o rană de la mână. În fața medicilor a susținut că s-a tăiat într-un geam.

Raluca Mădălina Andrei, avocat: Clientul meu a colaborat, a spus că doreşte să ajungă cât mai repede în România. Avea biletul cumpărat pentru România la momentul la care l-au reţinut autorităţile italiene, era într-o vacanţă planificată de acum trei săptămâni, deci nu a fugit să se sustragă„.

Autoritățile italiene au acceptat extrădarea. Suspectul va fi adus în țară săptămâna viitoare, pe 21 decembrie.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne: Autoritățile din România vor organiza o escortă și îl vor aduce în fața organelor de anchetă din România„.

Deocamdată, nu a fost stabilit mobilul crimei, dar anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze: un jaf, un conflict spontan sau o răzbunare din dragoste. Cert este că studentul marocan și iubita sa au fost uciși cu mai multe lovituri de cuțit și că în casă au fost găsite urme de incendiere.

Totuși, tânărul marocan reținut în Italia susține că nu el este autorul dublei crime.

Dialog cu Raluca Mădălina Andrei, avocat:

– Pledează nevinovat?

– La momentul de faţă, aşa s-ar părea. Dacă ar fi avut într-adevăr vreo intenţie, nu şi-ar fi lăsat acea fişă de la spital la domiciliu, ar fi încercat să fugă spre Maroc sau spre Canada. A fost la victimă acasă, a văzut-o și pe prietena acestuia, care ar fi urcat la etaj. A spus că în casa respectivă ar mai fi fost două persoane, l-a invitat victima să rămână peste noapte. Nu a rămas peste noapte, într-adevăr a fost acolo, şi-a uitat un hanorac și ulterior l-a contactat telefonic la câteva ore, dar nu i-a mai răspuns”.

Avocata suspectului a contestat măsura arestării preventive emise în lipsă, iar Curtea de Apel Iaşi urmează să stabilească un termen pentru judecată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite