Principala suspectă în cazul exploziei de la Sankt Petersburg a fost arestată. Kremlinul acuză Ucraina și Fundația Anticorupție a opozantului rus Navalnîi de terorism

3 aprilie 2023, 19:22

După o noapte întreagă de căutări, anchetatorii au localizat-o și reținut-o pe Daria Trepova într-un apartament din Sankt-Petersburg. Primele declarații ale acesteia, difuzate de comitetul rus de investigații stârnesc și mai multe semne de întrebare.

Presa rusă subordonată Kremlinului se axează mai mult pe faptul că Daria Trepova era în vizorul poliției pentru participarea la mitiguri neautorizate organizate de opoziție.

Aluzia este evidentă și îi vizează pe susținătorii lui Alexei Navalnîi. Mai mult, puținele medii independente de la Moscova avertizează că prin susținerea versiunii că asasinatul ar fi fost pus la cale de opoziție, autoritățile intenționează să extindă represiunile împotriva tuturor celor care nu agrează politica actuală a Kremlinului. Oamenii chiar cred că opoziția ar fi de vină.

Oficial, Kremlinul admite că Ucraina ar putea fi în spatele asasinării bloggerului rus.

”Rusia s-a ciocnit de regimul de la Kiev. Este un regim care susţine acţiunile teroriste. Este un regim care stă în spatele asasinării Dariei Dughina. Este un regim care, cel mai probabil stă în spatele uciderii lui Fomin în urma atacului terorist de la Sankt-Petersburg”, a declarat Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Autoritățile de la Kiev neagă orice implicare în asasinat și atribuie explozia de ieri de la Sankt-Petersburg „terorismului intern ca instrument de luptă politică în Rusia”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite