Prin votul lor, românii i-au încredințat lui Klaus Iohannis un nou mandat de președinte, pentru următorii 5 ani

25 noiembrie 2019, 19:00

65,88 la sută pentru Klaus Iohannis și 34,12 la sută pentru Viorica Dăncilă. Așa s-au împărțit voturile românilor din țară în turul al doilea al prezidențialelor, potrivit rezultatelor parțiale comunicate de Biroul Electoral Central.

Candidatul PSD a reușit să se impună doar în Teleorman, Giurgiu, Olt, Mehedinți și Gorj.

În străinătate, scorul a fost și mai categoric: 93,96 la sută pentru Iohannis și puțin peste 6 la sută pentru Dăncilă.

„O victorie categorică împotriva PSD-ului”, a spus Klaus Iohannis în discursul susținut la sediul PNL, imediat după exit poll.

În curtea PNL a fost atmosferă de sărbătoare imediat după anunțarea rezultatelor. Dar fără fast și confetti. Alături de președintele ales au fost câțiva lideri ai partidului și susținători.

În tabăra social-democraților, rezultatele au fost așteptate în scandările câtorva susținători strânși la sediul partidului.

Flancată de Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Firea, Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de încurajare deopotrivă pentru electorat și pentru membrii partidului.

Deși a obținut cel mai slab scor al unui candidat PSD în turul doi al prezidențialelor, Dăncilă nu a vorbit despre înfrângere și nici nu l-a felicitat pe președintele ales.

După rezultatul slab obținut la prezidențiale, liderii PSD au dat semnalul mobilizării în partid pentru competițiile următoare.

Cele două mari formațiuni politice își pregătesc deja strategiile pentru alegerile locale și parlamentare din 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite