„Prințul” Paul al României a fost prins la Paris. Are de ispășit trei ani și patru luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”

27 iunie 2022, 14:31

Polițiștii au anunțat că, urmare a activității de cooperare internațională, a fost depistat la Paris și reținut Paul al României. Acesta urmează să fie extrădat.

În acest moment, se desfășoară activități procedurale pentru predarea acestuia cătra țara noastră.

Paul Filip al României a fost reţinut la Paris şi urmează să se desfăşoare activităţile procedurale pentru predarea lui în România”, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Urmare a activităţilor de cooperare internaţională între Poliţia Română şi autorităţile din Franţa, a fost depistat în Paris Paul Filip al României. În continuare se desfăşoară activităţi procedurale în vederea predării acestuia către ţara noastră,” a precizat Bode.

Autoritățile franceze au precizat că a fost depistat pe stradă, iar la verificări, a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din UK.

În 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, conform MAI.

Prinţul Paul al României era urmărit internaţional, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

În dosar, Curtea de Apel Braşov i-a condamnat la pedepese cu executare pe Paul Lambrino (trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice), pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Prinţul Paul a fugit din România imediat după ce a fost condamnat definitiv la închisoare, iar primele informaţii arătau că s-ar fi aflat în Portugalia.

Astăzi, el a fost prins în Paris şi urmează să fie prezentat unei instanţe pentru confirmarea mandatului şi extrădarea în România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite