Prințul de Liechtenstein a vânat legal. Este prima concluzie în urma controlului cerut de ministrul Mediului. Probele ADN ale ursului împușcat vor fi analizate

11 mai 2021, 19:47

În același raport apare si faptul că ursul a fost vânat la 22 de zile de la ordinul de derogare. Oficialii recunosc însă că nu au avut niciun fel de informașii despre ursul Arthur, dar se va încerca identificarea acestuia cu probe ADN.

Reprezentanții ONG-urilor spun că ceea ce își propun autoritățile este aproape nerealizabil. Oficialii din Ministerul Mediului au anunțat că au prelevat probe ADN de la ursul împușcat, pe care vor să le compare nu cu alte probe ADN de la Arthur, pentru că nu le dețin, ci cu poze sau cu filmulețe pe care ONG-urile le au.

Din raportul corpului de control prezentat astăzi rezultă că ursul a fost împușcat în data de 13 martie, la 22 de zile de la emiterea ordinului de recoltare. Timp de trei săptămâni, acest exemplar ar fi fost monitorizat în județul Covasna, însă în toate aceste zile nimeni nu i-a făcut nicio poză pentru ca această monitorizare să fie dovedită.

Acum discuția nu este dacă vorbim sau nu despre ursul Arthur, ci dacă exemplarul împușcat este cel pentru care autoritățile au dat derogare.

DNA și Parchetul au început anchete separate și se ia în calcul și schimbarea legislației, în sensul în care, de acum înainte, un urs pentru care se emite derogare va putea fi împușcat în 15 zile și nu în 60 ca până acum, iar această operațiune va putea fi făcută doar de personal specializat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă