Prințul William se destăinuie. A vorbit despre problemele de sănătate mintală, într-un documentar BBC

18 mai 2019, 20:54

Într-un vestiar având alături mai mulți actuali și foști fotbalișți, inclusiv antrenorul naționalei Angliei, Prințul William a vorbit despre ce a simțit după moartea mamei sale, Prințesa Diana.

Prințul William: „Când suferi la o vârstă fragedă, oricând, de altfel, dar mai ales când eşți foarte tânăr, lucru pe care îl ştiu, simţi o durere incomparabilă cu orice altceva. Şi ştii că tot restul vieţii cu greu vei mai trece prin aşa ceva, dar în acelaşi timp te apropie foarte mult de toţi ceilalţi oameni cu experienţe similare”.

William a vorbit și despre experiența ca pilot de ambulanță aeriană, despre care spune că a fost dificilă, mai ales când ai o educație militară în care sentimentele sunt pe planul al doilea.

Prințul William: „Este important, dacă ai crescut într-un anumit fel, să asculţi alte opinii şi idei care să-ţi lărgească orizonturile. Să înţelegi că nu toţi gândim la fel, să afli cum trec peste suferinţă alţi oameni şi cum fac lucrurile într-un mod diferit. Este important să fii expus la alte idei, sfaturi şi oameni care să te îndrume”.

Comunicarea este elementul cheie, consideră Prințul William.

Prințul William: „Mina serioasă a britanicilor este bună şi foarte utilă în momente dificile. Altfel, însă, trebuie să ne mai relaxăm şi să vorbim despre sentimentele noastre, pentru că nu suntem roboţi”.

Sănătatea mintală este una dintre principalele preocupări ale prinților William și Harry care s-au implicat în mai multe proiecte. Cel mai recent – au donat 3 milioane de lire unui serviciu de mesagerie text pentru telefoane mobile, lansat luna trecută, și care este destinat persoanelor care trec printr-o criză de sănătate mintală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite