Prințul Charles îi ajută pe eroii României. Trei dintre militarii care participă la Jocurile Invictus vor primi echipamente

27 iulie 2017, 19:58

Costinel Slăniceanu şi Laurenţiu Şerban sunt doi dintre eroii noştri militari care vor avea echipamente noi pentru a reprezenta România la Jocurile Paralimpice Invictus din Toronto, în această toamnă. Costinel Slăniceanu va primi una dintre cele două biciclete speciale achiziţionate de Fundaţia Principelui de Wales. Fără ea nu putea participa la competiţie.

Costinel Slăniceanu a fost rănit în Kandahar, fostul fief al talibanilor. În ciuda problemelor, demostrează că este de neînfrânt, cum se numeşte şi competiţia la care luptă din nou pentru România.
Laurenţiu Şerban a fost rănit tot în Afganistan. Chiar şi aşa înoată, aleargă, practică alpinismul, zboară cu parapanta şi conduce fără probleme motocicleta. Este singurul altlet din lotul Invictus România care va participa la Jocurile Paralimpice din Toronto.

Laurenţiu va primi din partea Fundaţiei Principelui de Wales proteză pentru alergare. Poveştile eroilor români l-au impresionat pe Prinţul Charles.
Cei care doresc să-i ajute pe militarii români se pot alătura Fundaţiei Prinţul de Wales, care a început o campanie de strângere de fonduri.

Iată datele contului de depuneri:

Nume: Fundaţia Prinţul de Ţara Galilor
Cont RON: RO88 RZBR 0000 0600 1756 0756

Din anii 90, de la războiul din Kosovo şi până la războaiele recente din Irak şi Afganistan, soldaţii români au participat la zeci de mii de misiuni. 28 de militari au fost ucişi şi aproape 200 răniţi. Jocurile Invictus au fost intiate de Prinţul Harry, fiul cel mic al Prinţului de Wales, pentru militarii răniţi în teatrele de operaţiuni. Sportul îi motivează pe aceşti eroi în recuperarea fizică şi psihică.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite