Prințul Charles al Marii Britanii și soția lui, Camilla, au primit prima doză a vaccinului împotriva coronavirusului

Prințul Charles
Prințul Charles
10 februarie 2021, 13:10

”Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19”, a precizat Clarence House într-o scurtă declaraţie, fără a menţiona data la care Charles şi Camilla au fost imunizaţi.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, şi soţul ei, Prinţul Philip, de 99 de ani, au fost vaccinaţi în ianuarie, în cadrul campaniei de inoculare anti-COVID-19 derulate în Marea Britanie.

Prinţul Charles fost testat pozitiv pentru noul coronavirus în timpul primului val al pandemiei, în luna martie a anului trecut, dar a declarat că, din fericire, simptomele sale au fost uşoare.

Până în prezent, Marea Britanie a vaccinat circa 13 milioane de persoane şi este pe cale de a finaliza, până săptămâna viitoare, imunizarea celor din primele 4 grupe prioritare, care includ toate persoanele de peste 70 de ani.

În decembrie anul trecut, în timp ce se afla în vizită la un centru de vaccinare din apropierea reşedinţei sale din vestul Angliei, Charles a declarat că se va afla ”în coada listei” de vaccinare, dar că se va imuniza ”cu siguranţă”.

De obicei, membrii Casei regale refuză să ofere detalii despre probleme medicale, pe care le consideră de domeniul privat, însă acum au decis să comunice public informaţii despre vaccinare, pentru a evita eventualele speculaţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă