Prințul Charles a vizitat la pas Centrul Vechi al Capitalei și a urmărit un spectacol la Teatrul Național

31 martie 2017, 09:04

Prințul Charles a fost vrăjit de arhitectura clădirilor refăcute, de Biserica Stavropoleos și a lăudat eforturile pentru conservarea acestui patrimoniu.  Alteţa Sa a avut şi o întâlnire inedită cu un băiat care a ţinut să îl cunoască. Fotografii cu îmbrăţişarea dintre cei doi au fost preluate rapid de presa britanică.

(w500) Prințul C

(w500) Prințul C

(w500) Prințul C

Hanul lui Manuc l-a cucerit pe prințul Charles, care i-a pus ghidului său întrebări nenumărate despre felul în care a fost conservat monumentul.

La Palatul Voievodal Curtea Veche  a privit bustul lui Vlad Țepeș. I-a fost ghid un român cu cetățenie britanică.

(w500) Prințul C

Pe strada Poştei şi pe Franceză, prinţul Charles a privit trist la clădirile care se degradează. Restaurate, ar însemna mult pentru ahitectura și ambianța zonei.

Prințului Charles i-a placut în mod deosebit iserica Stravropoleos. Moștenitorul Coroanei a ascultat aici muzică religioasă și a vizitat două expoziții.

Din Centrul Vechi, Alteţa Sa a mers la Teatrul Național, unde a asistat la un spectacol. Înaltul oaspete britanic a fost întâmpinat la Teatrul Național de directorul TNB, Ion Caramitru, și de directorul British Council România, Nigel Bellingham. Ion Caramitru este cel care l-a chemat pe prințul Charles, în prima vizită oficială în România, în 1998, pe când era ministrul Culturii.

(w500) Prințul C

Principele de Wales a rămas la Teatru mai mult decât era programat. A vizitat atelierele și s-a arătat cucerit de cadoul oferit de actori: o orchestră populară românească, în butaforie.

Vizita oficială a Prințului Charles în România a început miercuri, când Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Tot miercuri, Prințul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

În cea de-a doua zi, joi, Prințul Charles a vizitat Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”, centrele Fundației FARA, Delta Văcărești, Patriarhia Română și s-a întâlnit cu premierul Sorin Grindeanu.

De asemenea, Prințul Charles a fost primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta și a participat la o recepție oferită de Ambasada Regatului Unit. Altețele lor Regale au avut o întrevedere în Salonul Alb al Palatului Elisabeta, de unde TVR a transmis imagini în exclusivitate.  Au băut împreună un ceai englezesc şi au stat de vorbă aproape o oră.

Printre obiectivele vizitei moștenitorului Coroanei Britanice se află promovarea și celebrarea relațiilor bilaterale cu România, inclusiv a campaniei #BritainInRomania, promovarea activității Fundației Prințul de Wales România și a altor organizații active în țara noastră, aflate sub patronajul acestuia. De asemenea, promovarea organizațiilor dedicate conservării mediului înconjurător, din zona urbană și rurală, precum și evidențierea sprijinului pe care îl oferă Regatul Unit în acest sens, este un obiectiv al vizitei.

Vizita oficială a Alteței Sale Regale în România se încheie vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite