Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai și a vorbit în limba română

29 mai 2017, 09:04

Titlul onorific i-a fost acordat moștenitorului Coroanei britanice pentru pentru valorificarea patrimoniului cultural românesc și promovarea valorilor istorice multiculturale.

La ceremonie au fost prezente numeroase oficialități, între care primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ, dar şi ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell.

Moștenitorul Coroanei britanice a suprins publicul vorbind în limba română. „Sunt profund mișcat și foarte recunoscător pentru marea și deosebita onoare pe car emi-o faceți în această amiază”, a spus Prințul Charles.

În 2014, prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București.

Iar anul trecut, președintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, „în semn de prețuire pentru activitatea Prințului de Wales în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Prințul Charles a vizitat în repetate rânduri România și a promovat zona Transilvaniei, fiind considerat unul dintre cei mai buni ambasadori ai acestui ținut. În Cluj va fi prezent astăzi pentru prima dată.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă