Prințul Charles a lansat la Sibiu cel mai mare proiect de regenerare a pădurilor din Europa și a rostit un mesaj în limba română

Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei Britanice, a lansat la Sibiu, alături de autorităţi şi specialişti din ţară şi din străinătate, cel mai mare proiect de regenerare a pădurilor din Europa.

30 Mai 2022, 18:07 (actualizat 30 Mai 2022, 21:16) Știrile TVR |

Cu o valoare de 20 de milioane de euro, proiectul implică peste 100 de organizaţii din domeniul ştiinţei şi practicii forestiere din 20 de ţări şi include 12 situri demonstrative de restaurare forestieră la scară largă, în întreaga Europă.

Unul dintre aceste situri este situat în Carpaţi. Revenit în România după pandemie, Alteța Sa Regală a avut şi un mesaj în limba română.

Prințul Charles: Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România după trei ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă. Biodiversitatea de aici, din România, rămâne pentru mine unică în Europa, alături de pădurile seculare mixte, regăsim dimensiunea și calitatea populației de mamifere mari, precum ursul, râsul și lupii. Și incomparabilele pajiști antice de munte și câmpie, care oferă bogăția fără pereche a florilor sălbatice. Aceste ecosisteme, această biodiversitate, merită toată atenția noastră, pentru că acum sunt expuse unui risc serios de distrugere.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 21°C 21°C
CRAIOVA 20°C 22°C
BRASOV 18°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI