Prințul Charles, promotor al turismului românesc, într-un material de Charlie Ottley: „Acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile și să refacem legătura cu moștenirea noastră”

4 august 2020, 21:16

De-a lungul anilor, de la prima mea vizită, în urmă cu peste 20 de ani, am ajuns să cunosc şi să apreciez atât de multe lucruri despre România, moştenirea ei istorică unică şi neîntrecuta ei biodiversitate„.

A fost agitație mare astăzi în Valea Zălanului, la una dintre proprietăţile deținute de Prinţul Charles, în țara noastră. Zeci de jurnaliști și de oameni de cultură au fost invitaţi la o lansare neconvenţională.

Chiar vocea Prințului de Wales însoțește documentarul prezentat într-un cadru pitoresc.

Pelicula de 5 minute este creată de Charlie Ottley, producătorul celebrei serii „Wild Carpathia” despre frumuseţile României, difuzată de BBC în peste 100 de ţări.

Filmul scoate în evidenţă importanţa patrimoniului cultural şi a peisajelor naturale ale României. Românii sunt încurajați să-şi viziteze propria ţara pentru a sprijini turismul intern în vremuri de criză.

Gazda evenimentului, Contele Kalnoky, a discutat în primăvară cu prietenul său, Prinţul Charles, după declanşarea pandemiei în Europa, despre situaţia în care se află România și despre industria turismului de la noi.

În mesajul emoționant pentru români, moştenitorul tronului Marii Britanii reaminteşte că iubeşte să călătorească în România. Chiar mărturisește că se simte şi un pic român prin descendenţa sa legată de domnitorul Vlad Ţepeş.

Acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile și să refacem legătura cu moștenirea noastră. Sunt încrezător că românii care vor face astfel vor avea nenumărate motive de bucurie„.

Prințul Charles deține mai multe case tradiționale în Transilvania, pe care le-a renovat în ultimul deceniu.

Până la declanșarea pandemiei, obișnuia să petreacă adesea pe aceste meleaguri câteva săptămâni, în special la începutul verii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite