Prințul Charles, în vizită de 3 zile în România. El a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

29 martie 2017, 12:04

Moştenitorul coroanei britanice a venit în România cu aeronava „Royal Air Force”, care a aterizat pe aeroportul „Henri Coandă” la ora 15:30.

Este pentru prima oară după 1998 când moştenitorul coroanei britanice ajunge în vizită oficială în România, o celebrare a relațiilor româno-britanice. Vizita a fost planificată încă de la începutul anului.

La aeroport, Prinţul Charles a semnat în cartea de onoare: ”Aveţi o hârtie foarte bună aici.”

Prima oprire a fost în Parcul Carol, unde a depus o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut.

Moştenitorul coroanei britanice a fost primit apoi, la Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului l-a decorat pe Prinţul Charles cu Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii ţării noastre în lume.

Prinţul de Wales a avut o scurtă discuţie cu şeful statului. Vizita sa a început chiar în ziua în care Marea Britanie a început divorţul de Uniunea Europeană.

Mâine, Prinţul Charles va avea o întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu, va merge la Muzeul Satului şi se va întâlni cu Familia Regală a României. Deşi este doar la a doua vizită oficială în ţara noastră, moştenitorul coroanei britanice vine frecvent aici. Deţine în România 10 proprietăţi: una în Viscri, judeţul Braşov, patru pe Valea Zălanului, în Covasna, şi alte patru în satul Breb din Maramureş.

ACTUALIZARE 17.00 Prințul Charles a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost primit de președintele Klaus Iohannis.

ACTUALIZARE 16.30 Prințul Charles a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut și a ținut un moment de reculegere.

ACTUALIZARE 15.30 Prințul Charles a sosit miercuri la București, pentru o vizită oficială de trei zile în România, în cadrul căreia va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Sorin Grindeanu, dar și cu membri ai unor organizații neguvernamentale.

Cu ocazia acestei vizite au fost luate măsuri excepționale de securitate atât pe aeroport cât și în locurile pe care le va vizita.

_______________________

Pentru Prințul Charles este a două vizită oficială în România în ultimii 19 ani. Îndrăgostit de Transilvania, unde deține și câteva proprietăți, prințul de Wales a venit de multe ori în vizite private în România. De data aceasta, pe lângă întâlnirile oficiale, va participa și la evenimente speciale dedicate activităţilor caritabile.

Administrația prezidențială a anunțat că, miercuri, președintele Klaus Iohannis îl va primi, la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită oficială în România în perioada 29-31 martie.

În semn de prțeuire pentru activitatea Printului de Wales în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume, președintele României va conferi Alteței Sale Regale Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

Ceremonia decorării se va desfășura, miercuri, la 18.15, în Salonul Cerchez de la Muzeul Național Cotroceni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite