Prințesa Leonor, moștenitoarea tronului Spaniei, a depus jurământul de credință față de Constituție, într-o ceremonie impresionantă în Parlament

31 octombrie 2023, 14:45

Prințesa Leonor a sosit la Congresul Deputaților alături de sora ei, infanta Sofia, într-o mașină de epocă, patrimoniu național. Regele Felipe al VI-lea și regina Letizia au mers separat, într-o mașină acoperită, pentru a-i lăsa prințesei rolul principal.

Familia regală a fost întâmpinată de garda oficială, de președinții Senatului și Camerei, dar și de mii de spanioli, care au rămas în stradă pentru a urmări depunerea jurământului pe ecranele uriașe amplasate în centrul Madridului.

Regele emerit Juan Carlos I, aflat în exil, a venit special din Maroc, pentru a fi alături de Leonor, însă nu a participat la ceremonia din Parlament. Fostul monarh va fi prezent la petrecerea aniversară a prințesei moștenitoare, organizată la Palatul Regal.

 

Jur să-mi îndeplinesc cu fidelitate îndatoririle. Sã susțin Constituția și legile, să respect drepturile cetățenilor și ale Comunităților Autonome și să fiu loială Regelui – este textul jurământului depus de moștenitoarea Coroanei.  

După acest moment, prințesa Leonor poate deveni oricând noua Regină a Spaniei, dacă acest lucru va fi necesar. Ea jurat credință Constituției de pe același exemplar ca tatăl ei, regele Felipe al VI-lea, în urmă cu 37 de ani.

 

(w500) Prințesa

 

Mii de spanioli au ieșit în stradă pentru a urmări ceremonia și pentru a saluta Familia Regala. Convoiul s-a îndreptat apoi spre Palatul Regal unde au fost trase salbe de tun și mulțimea i-a cântat mulți ani trăiască.

Cu ocazia depunerii jurământului, Prințesa Leonor a primit colierul lui Carlos al III-lea, cea mai veche și prețioasă bijuterie a Casei Regale.

Prințesa Leonor: Începând de astăzi sunt în slujba întregului popor spaniol, pe care îl voi servi cu totul și în orice moment, cu respect și loialitate. Nu există mândrie mai mare. În aceastã zi importantă, pe care mi-o voi aminti mereu cu emoție, vă cer să aveți încredere în mine, așa cum eu am toatã încrederea în viitorul națiunii noastre, în viitorul Spaniei. Vă mulțumesc foarte mult.

Prinţesa Leonor, care vorbeşte franceza, engleza şi catalana şi învaţă totodată dialectul basc şi cel galician, a studiat într-o şcoală privată din Madrid, „Colegio Santa Maria de los Rosales”, înainte să plece la liceul-internat UWC Atlantic College din Ţara Galilor, unde şi-a obţinut diploma de bacalaureat.

(w500) Prințesa

Conform tradiţiei, ea a început în luna august un curs de pregătire militară de un an la Academia Armatei de Infanterie, pe care îl va continua cu o instrucţie de un an în cadrul Forţelor Aeriene şi cu un alt an de pregătire în Marină.

Dacă va urma exemplul tatălui ei, prințesa va studia apoi la o universitate publică din Spania, înainte să se înscrie la o prestigioasă universitate din străinătate pentru a obţine un masterat în relaţii internaţionale. Regele Felipe al VI-lea a studiat la Universitatea Georgetown din Washington.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite