Primul weekend fără mască. Românii au ieșit în aer liber fără mască de protecție

17 mai 2021, 10:47

De asemenea, este permisă circulația la orice oră, respectiv magazinele și restaurantele revin la programul normal. Oamenii spun că așteptau de mult aceste relaxări.

În weekend, mai mulți clujeni au ieșit în oraș fără a mai purta mască. Aceștia spun că abia așteptau relaxarea măsurilor anti-COVID.

Terasele și barurile vor avea program până la ora 24. Masca rămâne obligatorie în spațiile închise, în târguri, stații și mijloace de transport în comun. Din 15 mai sunt permise și competițiile sportive în spațiile deschise, dar în anumite condiții.

Concertele și festivalurile în aer liber pot avea loc cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu 2 metri pătrați pentru fiecare persoana. În acest caz, vă fi obligatorie purtarea măștii și prezentarea adeverinței de vaccinare sau a unui test COVID negativ. Se permite activitatea și în sălile de sport, la 50% din capacitate.

Urmează mai multe relaxări din 1 iunie, precum creșterea capacității restaurantelor până la 70% sau desfășurarea evenimentelor private în spatii deschise, cu 70 de participanți. Totuși, acestea vor avea loc doar dacă se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs. Potrivit președintelui Klaus Iohannis, ținta de vaccinare până la 1 iunie este de 5 milioane de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă