Primul website al Cimitirului Eternitatea din Iași, lansat în cadrul proiectului "POST-Eternity 144"

Dacă sunteți pasionați de marii scriitori ai României și v-ați gândit chiar să vizitați locurile unde își petrec eternitatea, dar nu ați avut ocazia, avem soluția. Puteți face o vizită cu doar câteva clickuri. Ion Creangă, George Topârceanu, Mihail Kogălniceanu, sunt doar câteva nume de personalităţi din Primul cimitir modern al Iașiului. Care are acum website şi poate primi vizitatori virtuali de oriunde de pe glob.

18 Septembrie 2020, 07:08 (actualizat 18 Septembrie 2020, 08:47) |
Primul cimitir modern din Iasi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Iașul este un loc plin de povești. Numele multor personalități se leagă de acest oraș. Cimitirul Eternitatea este o mărturie în acest sens. Declarat de curând, în mod oficial, monument istoric, este o acum şi la un click distanţă.

Pe primul website dedicat acestui spaţiu-simbol al Iaşului, vizitatorii virtuali pot călători cu ajutorul unei hărți interactive, în care sunt marcate 50 de monumente funerare importante.

Oricine își poate crea propriul tur.

Harta este utilă și pentru vizitarea efectivă a locului.

Site-ul mai include prezentări video despre diferite personalităţi şi o bază de date. Eternitatea este considerat primul cimitir modern al oraşului Iaşi. Prin clasarea oficială ca monument istoric, intră într-un circuit internaţional.

Să nu uităm că cimitirul Montparnasse din Paris, de exemplu, este un punct de atracție pentru turiști. Acolo există mormintele unor români celebri - Constantin Brâncuși, Emil Cioran, Eugen Ionescu și Tristan Tzara. Mormântul lui George Enescu se află într-un alt loc important din Paris - Pere-Lachaise. Ruta europeană a cimitirelor semnificative cuprinde peste 80 de obiective din țări precum Spania, Franța, Italia, Suedia, Cehia, Polonia sau Rusia și generează anual câteva milioane de vizitatori.

Lansarea acestui website face parte din proiectul "POST-Eternity 144", ce își propune să promoveze cimitirul Eternitatea ca un spațiu cultural important al Iașului. Să nu uităm că personalităţi precum Ion Creangă, George Topârceanu, Mihail Kogălniceanu, Vasile Pogor, Ştefan Procopiu, Otilia Cazimir sau Petru Poni sunt adunate, în mod simbolic, în acest loc.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 11°C 7°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 14°C 12°C
BRASOV 13°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI