Primul tren cu cereale din Ucraina a intrat în țară pe la Vama Galați Rutier

Primul tren încărcat cu cereale din Ucraina trebuia să ajungă astăzi în Portul Docuri din Galaţi, dar a fost blocat de formalități vamale în Republica Moldova. Până la urmă a intrat în țară pe la Vama Galați Rutier. Este primul transport destinat pentru export adus pe calea ferată cu ecartament larg la noi în ţară. De aici, încărcătura va fi transferată pe nave, pentru a fi trimisă mai departe.

 

18 August 2022, 07:49 (actualizat 18 August 2022, 23:34) Știrile TVR |

ACTUALIZARE Trenul a intrat în țară pe la Vama Galați Rutier.

ACTUALIZARE 10.50 Durează foarte mult formalitățile vamale în Vama Giurgiulești din Republica Moldova, acolo unde se află de mai bine de 24 de ore acest tren, a declarat corespondenta TVR Alina Salanti, în direct la TVR INFO. Garnitura are 20 de vagoane și ar trebui să ajungă azi, în cursul după-amiezii la silozul din Portul Docuri.

-------------------------------------------------------------------------------------

Cerealele din Ucraina sunt  depozitate în silozul 'Anghel Saligny', care are o capacitate de 25.000 de tone, de unde vor fi preluate de nave cu destinaţia Turcia.

"Nava [...] are undeva la 6.000 de tone capacitate, asta înseamnă că navele vor veni cu o cadenţă de una pe săptămână. În ceea ce priveşte fluxul către Constanţa, la ora actuală, având în vedere cotele Dunării, nu avem probleme, nu avem restricţii, e o restricţie de 1,80 m, ceea ce nu afectează transportul barjelor de 2.000 de tone de la Galaţi pe canalul Dunăre - Marea Neagră către Constanţa", a declarat Dan Tivilichi, directorul adjunct al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime Galaţi.

CFR Infrastructură a redeschis, după 22 de ani, cu fonduri proprii, linia cu ecartament larg.

Un prim vas, cu o capacitate de 6 mii de tone, este așteptat să ajungă la Galați săptămâna viitoare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI