Primul tratament pentru Covid-19, recomandat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Medicul Valeriu Gheorghița: Și România se pregătește pentru a accesa acest tratament

26 iunie 2020, 13:05

Autorizaţia de comercializare condiţionată permite vânzarea medicamentului timp de un an în cele 27 de state membre ale UE, înainte că toate datele despre eficienţa şi efectele sale secundare să fie disponibile.

Dezvoltat iniţial împotriva Ebola, Remdesivir este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii cu COVID-19.

Tratamentul e deja aprobat pentru pacienții din Statele Unite, India și Coreea de Sud și Japonia.

Preţul cu care acest medicament va fi comercializat la nivel european nu este deocamdată cunoscut.

În Statele Unite, el poate să ajungă până la 5.080 de dolari, în timp ce producătorii generici indieni vor vinde acest tratament cu un preț cuprins între 5.000 şi 6.000 de rupii (66,1 – 79,3 dolari).

Medicul Valeriu Gheorghița a declarat la TVR că se pare,  pe baza rezultatelor interimare, că este un medicament eficient in controlul infecției  la pacienții cu forme grave, în ideea în care reduce durata de evoluție a bolii de la 15 la 11 zile, iar pe anumite subgrupe de pacienți poate să reducă rata de mortalitate. Sunt vești foarte bune. Și România se pregătește pentru a accesa acest tratament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite