Primul tramvai cu Internet. Vagonul este dotat cu wireless gratuit și prize pentru încărcarea laptopurilor

În epoca în care viteza este cuvântul de ordine, când generaţia mileniului trei dă tonul, când dependenţa de o priză sau de wi-fi este dusă la extrem, la Iaşi, într-un tramvai există tot ce i-ar trebui cuiva pentru a fi conectat la actualitate. De câteva zile, prin Iaşi circulă primul tramvai din România cu wi-fi şi prize pentru încărcarea laptop-urilor sau a telefoanelor mobile.

16 Mai 2018, 07:56 (actualizat 16 Mai 2018, 08:54) |
Primul tramvai cu internet
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

 

Tramvaiul respectiv a fost gândit pentru cei care vor să evadeze de la birou şi să îşi încerce ideile în timp ce se plimbă prin Iaşi.

Mijlocul de transport în comun gândit de FabLab, alături de TramClub şi Compania de Transport în comun promovează un stil de lucru ce implică un loc de muncă în comun, adesea pentru persoane ce activează în domenii diferite. Mijlocul de transport are 43 de locuri și o capacitate de 140 de persoane.

Tramvaiul a fost pictat cu ajutorul studenţilor de la Facultatea de Arte Plastice şi Design.

Cei care vor să schimbe biroul de acasă sau de la serviciu pot să se urce în tramvai şi să îşi continue treaba fără nicio piedică.

Până să fie spaţiul în care să se pună la cale marile idei, deocamdată este tramvaiul cu prize şi wi-fi, perfect pentru studenţii aflaţi tot timpul în mişcare.

Tramvaiul a fost realizat, la fel ca celelalte tramvaie pictate, cu ajutorul studenţilor, care au lucrat la el aproape două luni. Vagonul, cu o capacitate de 140 de locuri din care 43 pe scaune, va circula pe toate cele 8 trasee din Iaşi.

Contracost, tramvaiul va putea fi închiriat de companiile care vor un alt spaţiu de lucru pentru angajaţi.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 13°C 16°C
CONSTANTA 15°C 17°C
CRAIOVA 17°C 20°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI