Primul termen în dosarul fostului polițist de la Rutieră, Eugen Stan, acuzat de pedofilie

7 august 2018, 13:29

Prima ședință a procesului lui Eugen Stan a avut loc cu ușile închise. În sală, avocatul inculpatului le-a cerut judecătorilor ca bărbatul să fie cercetat în arest la domiciliu.

Solicitarea i-a speriat pe părinții copiilor prezenți la proces.

Apărătorul lui Eugen Stan a cerut și reanalizarea unor probe biologice, pe motiv că nu e sigur dacă rezultatele probelor prelevate la începutul anului sunt aceleași cu cele prelevate în cazurile din 2009 și 2012.

Potrivit rechizitoriului, Eugen Stan a povestit la audieri varianta sa despre ce s-a întâmplat în liftul unui bloc din Drumul Taberei. Atunci, bărbatul a fost surprins pe camerele de supraveghere în timp ce agresa sexual doi copii, frate și soră.

În fața anchetatorilor, a admis că a atins fetița de 3 ani în zone intime, dar a susținut că nu a făcut-o cu intenție.

„După ce a venit liftul, am luat-o pe fetiţă în braţe, pentru a o introduce în lift. Când am luat-o în braţe, eu eram pe vine şi am cuprins-o cu ambele mâini în jurul taliei, pe fetiţă. Am pupat-o pe aceasta pe obraz şi pe frunte. De asemenea, l-am pupat şi pe fratele acesteia pe obraz”. (Sursa: rechizitoriul procurorilor)

După incidentul din lift, în ianuarie, Eugen Stan a fost arestat preventiv și acuzat de pedofilie.

Anchetatorii au stabilit că tot el este autorul mai multor agresiuni săvârșite de-a lungul anilor în Capitală. I-ar fi căzut victime atât minore, cât și o femeie de 32 de ani, iar cea mai veche faptă ar data din 2009, potrivit procurorilor.

A fost trimis în judecată la începutul acestei veri, pentru 18 infracțiuni de agresiune sexuală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite