Primul taxi zburător în Dubai. Afaceriștii arabi cred că este un pas către o nouă eră în transporturi

11 octombrie 2022, 18:13

Primul zbor al mașinii produse în China a fost urmărit cu emoție de oamenii de afaceri din Dubai, care văd în această acțiune un pas către o nouă eră în transporturi. După zborul experimental, cei interesați de un astfel de automobil au putut observa de aproape noua masină, care poate fi condusă de o persoană cu un permis de șofer și un atestat de pilot.

”Aceste vehicule sunt considerate din clasa G. Acum stabilim cadrul de lucru cu sectorul privat din Dubai, nu numai pentru acest vehicul, dar pentru acest fenomen deosebit”, susține Omar Abdulaziz Alkhan, director în Camera de Comerţ din Dubai.

Cu emisii zero de dioxid de carbon, vehiculul cu două locuri este cel mai recent produs din generația de mașini electrice zburătoare. Aceasta este echipată cu un sistem inteligent de control al zborului.

”Am ales oraşul Dubai, pentru că Dubai este cel mai inovativ oraş din lume şi acesta este primul nostru zbor la nivel mondial şi este primul pas

pe plan internaţional”, a spus Minguan Qiu, directorul companiei producătoare.

Vehiculul poate zbura cu 130 de kilometri pe oră, până la o înălțime de 1000 de metri, și este produs de o companie chineză, cu cifra de afaceri de 20 de miliarde de dolari. Prețul estimat al unei astfel de mașini depășește 200 de mii de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite