Primul spaniol vaccinat împotriva COVID, în cadrul programului Universităţii Oxford, a fost depistat pozitiv

9 octombrie 2020, 12:08

Joan Pons este originar din Spania, dar lucrează de 15 ani în Marea Britanie ca asistent medical la Terapie Intensivă. El a devenit cunoscut după ce pe 5 iunie a fost imunizat cu vaccinul anti-Covid produs de cercetătorii Universității Oxford. După mai bine de patru luni, a fost depistat pentru prima dată pozitiv la noul coronavirus.

Imediat după confirmarea rezultatului ,a fost chemat la spital pentru un set de analize care să arate nivelul de anticorpi și eficiența vaccinului.

Odată cu aflarea răspunsului imunologic al organismului se va încheia și faza a treia de testare a vaccinului creat de Universitatea Oxford, care va fi produs de Astra Zeneca. În acest moment, rezultatele studiilor clinice sunt analizate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru a putea apărea pe piață.

La nivel mondial se lucrează la peste 160 de vaccinuri împotriva coronavirusului, dintre care 23 sunt în fază avansată de testare. Spania a achiziționat deja 30 de milioane de doze din vaccinul celor de la Oxford, care ar putea fi disponibil din noiembrie. Între timp, sute de voluntari spanioli din toată țara participă la studiul clinic al vaccinului dezvoltat de Johnson&Johnson.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite