Primul român infectat cu coronavirus, considerat vindecat, după ce a fost testat din nou. Bărbatul din Gorj nu a prezentat vreun simptom al bolii

29 februarie 2020, 15:07

ACTUALIZARE Un nou test făcut în cazul tânărului din Gorj infectat cu coronavirus este negativ, potrivirt unor surse medicale. Bărbatul în vârstă de 25 de ani este considerat vindecat și poate fi externat, relatează pentru Telejurnal Mădălina Samoilă care citează surse din Institutul Matei Balș.

ACTUALIZARE Medicii nu sunt surprinşi că pacientul din Gorj, primul depistat cu noul coronavirus în România, are la două zile de la internarea în Institutul Matei Balş, un test negativ la coronavirus. Urmează însă şi alte teste.

„Pacienții se vindecă spontan și în evoluția bolii apare și fenomenul de vindecare naturală, ceea ce este foarte de dorit pentru că acest virus nu are un antiviral specific. Este probabil cauza pentru care s-a negativat această probă”, spune Horațiu Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății.

În tot acest timp, toți cei care intră în România sunt supuși unor reguli stricte.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății insistă că măsurile de igienă sunt foarte importante în limitarea răspândirii noului coronavirus. În plus, explică în ce situaţii sunt necesare măştile de protecţie.

Specialiștii în microbiologie, din întreagă lume lucrează, la descoperirea unui vaccin pentru noul coronavirusl. Zeci de variante sunt în studiu.

La ora actuală, 52 de persoane suspecte de coronavirus sunt în carantină și alte aproximativ 9000 izolate la domiciliu.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite